tirsdag, september 23, 2008

Skole i Dar es Salaam

Vi kom oss trygt fram til Dar es Salaam loerdag, etter en mye roligere baattur enn sist gang. Her har vi sjekket inn paa Econolodge hotell i sentrum, hvor vi skal bo fram til soendag. Har ogsaa moett Hanne og Malene, to ergoterapistudenter fra hoegskolen som skal ha praksis i Moshi og tar introduksjonskurset sammen med oss.

Det er goey aa vaere tilbake og se igjen gamle og kjente steder. Soendag dro vi paa Kipepeo Beach og i gaar spiste vi middag paa Addis in Dar (etiopisk restaurant med fantastisk mat), alt stort sett som jeg husket det fra sist gang. Dalla-dallaene til Mwenge koster ogsaa fremdeles kun 300 shilling og kjoerer like fort, og baaten til Kigamboni fremdeles 100 shilling.

I gaar begynte vi paa introduksjonskurs ved Institute of Social Work, ikke saa langt fra universitetet. Har hilst paa rektor og mange professorer, faatt en liten omvisning, hatt en merkelig swahilitime og to interessante forelesninger om social welfare policy i Tanzania og om sosialt arbeid med mennesker med funksjonshemming i Tanzania, og selvfoelgelig hatt en masse masse ventetid. Dagen begynner mellom kl 0900 og 0930 og slutter mellom 1600 og 1630, men sikkert til sammen tre-fire timers pause/venting innimellom her. Saann er livet her i Tanzania, du kan ikke leve livet ditt etter faste klokkeslett hele tiden, ting skjer naar de skjer og bussen gaar naar den er full.

I morgen skal vi paa ekskursjon til en barneskole og diskutere med tanzanianske studenter om et eller annet innenfor sosialt arbeid. Dagen etterpaa to eksursjoner til et barnehjem for gatebarn og en spesialskole. Tror det blir spennende.

Ellers er Dar es Salaam mye varmere enn Zanzibar, og du kan ikke bevege paa deg utendoers i ett sekund uten aa dryppe av svette. Alt er en tilvenningssak, men er glad for at vi bare skal vaere her i en uke og saa dra til Morogoro hvor klimaet er litt mer behagelig.

Bomba freshi na baridi!:)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Må bare skrive en kommentar hver gang du gir livstegn fra deg på bloggen! Tenker alltid på hvor forskjellig menneskeliv kan leves når jeg leser det du skriver som for eksempel "bussen går når den er full", sånn er det i Afrika og det er fint på en måte, men selvsagt en helt fjern tankegang for oss i Norge, det vil si her går gjerne bussen forbi stoppestedet 5 minutter før den skulle vært her etter ruta, men det er jo en helt annen historie... Ikke mange dagene igjen nå før du har et aldri så lite jubileum :) Klem fra mamsen!

kinemari sa...

Det er bra mamma:) Skal faa postadressen min naar vi har kommet oss til Morogoro. Haaper alt staar bra til paa Mo.

Anonym sa...

Alt står bra til her heime ja, Vilde er på svømmekurs hver lørdag, slik som hun har vært idag - og idag var det ekstra bra for idag er det regn, uvær, vind og ikke særlig artig å være ute! No ska eg les det nye du har skrevet på bloggen din :).